Welkom terug allemaal!

posted 30 Aug 2016, 23:47 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 12 Sep 2016, 00:39 ]
Het is weer zover, de school gaat weer beginnen. Iedereen heeft natuurlijk weer van alles mee gemaakt in de vakantie. Zelf ben ik oa. de 'nieuwe Hollandse waterlinie' gaan volgen en heb de kazematten in Naarden vesting bekeken. Duco, Josephine en Pieter stuurden deze fantastische foto vanuit het spoorwegmuseum in Utrecht. Daar zagen ze de replica van de allereerste stoomlocomotief in Nederland, de Arend! Donderdag en vrijdag zullen we het prikbord gaan vullen met vakantiefoto's, -tekeningen en -verhalen. Heb je dus mooie, echte Nederlandse vakantiefoto's geef ze dan zeker mee naar school of stuur ze op per e-mail.

Dit jaar staat er natuurlijk weer van alles op het programma. Onze eerste cultuurdag staat gepland voor oktober, tijdens de kinderboekenweek. Het thema dit jaar is 'voor altijd jong', dus dat belooft wat. Verhalen over opa's en oma's, of uit hun jeugd, staan centraal. Voor de enthousiaste zangers en dansers onder de kinderen heeft 'kinderen voor kinderen' alweer een leuk lied voorbereid, dat je op de website van de kinderboekenweek kunt vinden: http://www.kinderboekenweek.nl/ 

Volgende week starten we met de eerste Leessleutel- en Staal thema's. Voor groep 4 betekent dat het 'Start' thema om kennis te maken met de opzet van Staal, groep 5 begint met 'Nacht', groep 6 met 'Amsterdam' en groep 8 verdiept zich in het thema 'Buurt'. Op maandagmiddag trappen we met de cultuurles om 10 over 3 de 'naschoolse lessen' af. Groep 4 t/m 8 mag mij verder volgende week laten weten welke overige naschools uur zij kiezen, woensdag- of vrijdag middag. 

Volgende week dinsdagavond, 6 september, om 20.00 uur vindt onze jaarlijkse informatie avond voor ouders plaats in het lokaal van Middle Years. Tot ziens dus op dinsdagavond.
Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
30 Aug 2016, 23:47