Welkom terug

posted 3 Sep 2015, 17:39 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 14 Sep 2015, 18:12 ]
Hoi allemaal,

Na een fijne vakantie beginnen we op maandag 31 augustus aan het nieuwe schooljaar. 
Voor de vakantie hebben we natuurlijk al wat geoefend, maar vanaf maandag gaan de leerlingen van groep 4 t/m 8 officieel starten met Staal. 
Ook nieuw is het 'extra uur' in de week dat de leerlingen van groep 4 t/m 8 en VO op de woensdagmiddag geboden wordt. Op maandagmiddag komt groep 4 t/m 8 voor cultuur van 3 tot 4 en op woensdagmiddag komen ze tussen 3 en 5 een uur begeleid leren. 

De eerste week staat in het teken van veilig naar school gaan. Wij gaan natuurlijk bekijken hoe kinderen in Nederland naar school gaan. Hoe gaan kinderen in een dorp of in een stad naar school. Er zijn kinderen in Den Haag die met de tram naar school gaan en misschien nemen kinderen die over een van de grote rivieren moeten wel een veerpontje elke ochtend! Willen jullie thuis mee denken? Laat de kinderen dan maar eens bekijken hoe neefjes, nichtjes en vrienden in Nederland naar school gaan elke ochtend of bekijk welke vormen van openbaar vervoer jullie gebruikt hebben toen jullie op vakantie waren in Nederland. 

Om iedereen meteen op de hoogte te brengen hebben we onze informatieavond dit jaar in de eerste week, op donderdag 3 september gepland. 

Tot ziens,
juf Miriam
We beginnen met HSSE week, wil je thuis mee denken? Praat dan alvast over de manieren van transport die jullie in Nederland gebruikt hebben!