Week 9: kaartjes voor het Oranjefeest te koop

posted 28 Feb 2017, 17:32 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 28 Feb 2017, 17:33 ]
Na het succes van vorig jaar is het geen verrassing dat er dit jaar een vervolg komt op het Oranjefeest. Achter de schermen is het oranje comité alweer hard aan het werk om er een mooi feest van te maken.
Op zaterdag 20 mei begint het Oranjefeest om 16.00 uur voor de kinderen en vanaf 18.00 is het feest voor volwassenen. Kaartjes zijn vanaf heden te koop, 900 rub. voor de kinderen en 1500 rub. voor volwassenen. Een drankje en snack zijn inbegrepen voor de kinderen, voor de volwassene een drankje en eten. De kaarten zijn te koop in de NTC klas, je mag mensen dus naar ons toesturen voor een kaartje. 
Voor onze leerlingen geldt dat het feest al wat eerder begint, met een cultuur gedeelte op school, om 14.00 uur. We zullen van alles leren over het koningshuis en om 16.00 uur met versierde fietsen op het Oranjefeest aan komen. Op vrijdag 19 mei hebben we een 'koningsdag assembly' gepland, waar de kinderen van de NTC afdeling zich van hun beste kant kunnen laten zien.


Op woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De kinderen hoeven op die dag niet naar school. Op vrijdag 10 maart is er om 14.30 een 'women-day' assembly door de kinderen RMT en NTC, de moedertaal afdeling. De kinderen gaan een lied zingen over/voor moeders en presenteren bijzondere vrouwen uit de wetenschap. Het zou natuurlijk leuk zijn als (vooral) de moeders erbij kunnen zijn. 
Dit is dan ook het onderwerp waar we het op maandag en woensdag in de cultuurlessen over gehad hebben en ook volgende week zullen we nog oefenen voor onze assembly. 
Het huiswerk van de oudere klassen gaat dan ook over een sterke vrouw uit onze Nederlandse geschiedenis, Aletta Jacobs. We zullen het aankomende maandag over haar hebben in onze les, gelinkt aan internationale vrouwendag. 
Wil je beginnen met een filmpje? Vroeger en zo, Aletta Jacobs of Klokhuis, Aletta Jacobs  
Wil je meer leren over rechten van vrouwen en meisjes, bekijk dan de Sam Sam over meisjesrechten
Moet je het groep 6 huiswerk maken? Kijk dan hier voor de link naar de tekst over politievrouwen in Marokko.