Week 7: cito volgsysteem en nieuwe staalthema's

posted 12 Feb 2017, 22:15 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 13 Feb 2017, 14:45 ]
Afgelopen week en deze week staan voor alle leerlingen in het teken van de cito volgsysteemtoetsen. We nemen de toetsen af voor de onderdelen woordenschat, spelling, begrijpend lezen, studievaardigheden en technisch lezen.
De resultaten vinden jullie aan het eind van term 2 terug op de rapporten en in het rapportgesprek aan het eind van term 2 leg ik altijd uit wat de resultaten van de afgelopen keer betekenen. De tweede toetsronde volgt in juni voor alle klassen, behalve groep 8, zij doen hun eindtoets al op een eerder moment in mei.

In de week voor mid-term beginnen we in groep 4 t/m 8 met een nieuw Staal thema. Groep 2 rond voor mid-term thema 3 over eten af, in groep 3 zijn we net met een nieuw thema 'mijn lijf' begonnen. Groep 4 begint deze week met het thema 'Gek', daarin kijken we naar woorden die je gebruikt om je mening te geven over een voorwerp of een onderwerp. Verder leren de kinderen hoe je kunt uitleggen waarom je iets gek of raar vindt, we beargumenteren onze mening.
Groep 5 is gestart met het thema 'Noodweer', waarin we leren hoe we het weer omschrijven. Welke woorden geven aan wat voor weer het is en wanneer is bepaald weer extreem te noemen, wat voor gevolgen heeft zulk weer voor de omgeving?
Groep 6 zal deze week beginnen met het thema 'Pronkstukken'. Daarin gaan ze op ontdekking in musea. Wat maakt een bepaald voorwerp in een verzameling nu echt een pronkstuk, welke eigenschappen heeft een pronkstuk?
Groep 8 start met het thema 'Televisie'. Zij zullen met name ontdekken hoe een goede dialoog eruit ziet en hoe je een onderwerp op een goede manier kunt weergeven, waarbij beeld en informatie goed in balans zijn. 

Tijdens de cultuurles hebben we in groep 4 t/m 8 het nieuw cultquest programma besproken, daarmee kunnen alle leerlingen nu zelf aan de slag, zodat we aankomende maandag kunnen genieten van alle presentaties.
In groep 2/3 zal de cultuurles ook deze woensdag weer gaan over ons lichaam en wat we daar allemaal mee kunnen, volgende week zal dit IPC thema worden afgerond. Zoek je de link naar Huisje Boompje Beestje klik dan hier voor de aflevering over tanden wisselen