Week 51 Alvast een fijne kerst en een vrolijk nieuw jaar!

posted 14 Dec 2015, 14:29 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 14 Dec 2015, 14:31 ]
Het is de laatste week van het kalenderjaar 2015 voor onze school. Alle kinderen hebben nog een keer Nederlands deze week en op woensdag begint de vakantie. Ik heb begrepen dat we ons vanuit Sakhalin over de hele wereld gaan verspreiden, dus ik ben alvast benieuwd naar de verhalen bij terugkomst. 
Deze week besteden we aan het afronden van onze Leessleutel en Staal thema's, verder krijgen de kinderen hun 'kerstboekje' in de laatste les. Dat mag lekker mee naar huis en staat vol met allerlei leuke werkbladen, voor het geval de kinderen zich vervelen in de vakantie.
Groep 5 voorspelde het perfecte weer, natuurlijk sneeuw en daarna een lekker zonnetje. Groep 7 maakte een lichtkrant en daar sloten we ook bij aan met een wat internationaler thema, namelijk lichtfeesten van over de hele wereld.
 

Op vrijdag presenteerden we ons samen met de Russian Mothertongue kinderen. Groep 4 t/m 7 'linkte' met het IPC thema licht en geluid door te vertellen over lichtfeesten die rond deze tijd in andere werelddelen gevierd worden. Natuurlijk kwamen de Nederlandse feesten aan bod, maar ook divali en chanoeka kwamen aan de beurt. De kinderen hadden tijdens de cultuurles een poster gemaakt die ze gebruikten om uitleg te geven aan de rest van de school. Een niet geringe prestatie dat ze met een keer oefenen het voor elkaar kregen om razendsnel hun Nederlandse poster in het Engels te presenteren!


Inmiddels hebben alle kinderen hun rapporten mee naar huis gekregen. Na de vakantie duiken we als 'tijdreizigers' met de hele school de geschiedenis in. In NTC cultuur betekent dat dat we via de late Middeleeuwen, de Hanze tijd en de VOC tijd op ontdekking gaan naar het handelsverleden van Rusland en Nederland. Onze ontdekkingen zullen we presenteren in een NTC assembly op vrijdag 29 januari, zet die datum dus maar vast in de agenda. Ook binnen de Staal thema's zal er aandacht zijn voor bijzondere of gekke dingen in musea, geheimen uit het verleden en de geschiedenis van je eigen familie. Genoeg dus om alvast naar uit te kijken... of moet ik nu zeggen naar terug te kijken... 

De leerdoelen van de eerste helft van Term 2 kunnen jullie in ieder geval terug vinden in het bijgevoegde leerjournaal. Rest me nu niets anders meer dan iedereen een fijne vakantie te wensen en alvast veel geluk en plezier voor het nieuwe jaar!


De jongere leerlingen stalen de show met zang en dans, want niet alleen 'Sinterklaas wil dansen', groep 1,2 en 3 wilden ook graag dansen. Ook vertelden ze  het verhaal van de grote souvenirwedstrijd plaat voor plaat. 


Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
14 Dec 2015, 14:29