Week 50: Sneeuw...

posted 12 Dec 2017, 12:27 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 12 Dec 2017, 12:28 ]
De school gaat vandaag later open ivm de sneeuw. Ben je bang dat je kinderen zich gaan vervelen en wil je graag iets educatiefs doen. Hier een paar suggesties:

- Maak samen sneeuwvlokken, door vouwblaadjes in vieren te vouwen en in te knippen. Geen vouwblaadjes thuis? Gebruik een A4 en maak daar een vierkant vel papier van. Je kan de vlokken gebruiken om het raam te versieren. 
- Kleur kerstbal mandala's. Hier kan je een aantal voorbeelden vinden, maar je kan natuurlijk ook je eigen mandala's maken. Bedenk dat je in het midden moet beginnen met tekenen en steeds verder naar buiten werkt. Weet je niet goed wat het midden is, vouw het rondje dan eerst in 4, zodat je 4 kwarten krijgt. Je kan dan ook makkelijker een ontwerp maken. Je kan ook werken met 8 delen voor een gedetailleerder ontwerp. 
- Kleur je eigen kerstverhaal, kijk in de bijgevoegde pdf bestanden. Je vindt daar een ongekleurde versie van het kerstverhaal dat we in de klas hebben gelezen.
- Maak het werkblad over sneeuw dat je in de bijgevoegde .pdf bestand vindt. 

Wil je graag dat je kind verder oefent met taal, lezen, woordenschat en spelling, gebruik dan de Lijn3 en/of Staal app. Werkt het niet goed? Stuur me dan een email met je nieuwe IP adres.


Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
12 Dec 2017, 12:27
Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
12 Dec 2017, 12:27