Week 50: Een vrolijk kerstfeest en een leerzaam 2017 toegewenst

posted 15 Dec 2016, 20:10 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 15 Dec 2016, 20:15 ]
In mei organiseerde de Nederlandse gemeenschap een prachtig Oranjefeest voor kinderen en volwassenen. Jong en oud hadden veel plezier.
In de zomer namen we afscheid van enkele leerlingen, die nu in Nederland op school zitten. Enkele kinderen waren toch wel wat jaloers. 
In groep 2/3 kregen we een nieuwe methode: Lijn3, dat is een groot succes. 

We leerden veel over oude kinderboeken en het leven als kind in de tijd dat onze grootouders jong waren tijdens de kinderboekenweek. En tijdens Sinterklaas kookten we Russische recepten met pepernoten er doorheen! 
Vandaag is het de laatste schooldag van 2016.
Het was een druk en mooi jaar voor onze school.
In januari maakten we deel uit van de IPC accreditatie. NTC liet zich van de beste kant zien, niet alleen in de klas, maar ook tijdens onze assembly waar we de geschiedenis van banden tussen Rusland en Nederland lieten zien. De accreditatie verliep succesvol en eind april kwam de Nederlandse inspectie op bezoek. De inspecteur was erg tevreden over onze school en schreef een mooi rapport over NTC Sakhalin. 


Het jaar was weer mooi, we hebben veel geleerd en enorm veel plezier gehad. Daarvoor wil ik alle ouders en andere leden van de Nederlandse gemeenschap die hebben geholpen bedanken. Als we op school hulp nodig hebben met kleuren, knutselen, koken, leren en spelen staan er altijd vrijwilligers klaar. Er zijn ouders die tijd vrijmaken om in het schoolbestuur te zitten. Er zijn ouders die mee komen doen met activiteiten. Er zijn zelfs een aantal mensen, zonder kinderen op school, die met veel plezier meehelpen tijdens speciale dagen zoals Sinterklaas en het Oranjefeest. Zonder al deze mensen zou ons jaar lang niet zo mooi zijn geweest. Dus langs deze weg: BEDANKT ALLEMAAL en tot ziens in 2017! 

Dit jaar is weer voorbij gevlogen
We hadden prachtige momenten
gooiden bij de inspectie hoge ogen
organiseerden leuke evenementen

Tsaar Peter kwam ons bezoeken
Het Oranjefeest was een succes
Leren over oude kinderboeken
P2/3 kreeg Lijn3 voor in de les

Nu kijken we uit naar 2017
Zal dit jaar ons weer verrassen?
Wat ligt nog in het verschiet?

Er is veel te leren, veel te zien,
Veel te doen in alle klassen
Dus saai wordt het zeker niet!

Ik wens jullie allemaal een spannend, leerzaam, interessant en succesvol 2017,

Juf Miriam