Week 49 Zal de goede Sint wel komen...?

posted 30 Nov 2015, 16:40 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 30 Nov 2015, 16:42 ]
Hoewel we 100% zeker weten dat Pietje Pip al aangekomen is op Sakhalin, vragen we ons inmiddels wel af of de goede Sint wel zal kunnen komen... er is weer een sneeuwstorm voorspeld voor vrijdagnacht. Zal de Sint onze school wel kunnen vinden...? Het blijft spannend.
Ondertussen gaan onze voorbereidingen onverminderd door. Tussendoor moet er natuurlijk ook serieus gewerkt worden. 
Groep 7 ontwerpt een informatiekrant over licht, vol met interessante weetjes en uitleg over lichtverschijnselen, natuurlijk- en kunstlicht en het gebruik van licht in communicatie. Zeker de moeite waard om even te bekijken wanneer jullie zaterdag op school komen.
Groep 5 schrijft ondertussen aan hun ideale weerbericht.... lekker plakkerige sneeuw en een lekker zonnetje... Groep 4 beschrijft een reis aan de hand van wat ze zien en horen onderweg.

Verder zijn we natuurlijk vooral bezig met Sinterklaas. Groep 4 t/m MY had deze maandag wel een heel bijzondere 'cultuurles'. Al gauw kwamen alle juffen en meesters van de school stiekem even kijken wat daar aan de hand was. De kinderen hadden enorm hun best gedaan op de surprises, er waren hele mooie werkstukken bij, verf werd niet geschuwd, lijmpistolen werden getrokken en hulptroepen (in de vorm van ouders) werden ingezet. Alle kinderen hadden een gedicht gemaakt. Kortom een geslaagde suprisemiddag!


 
Sinterklaas en zwarte piet uit groep 1 hebben deze week de juffen en meesters al verblijd met wat pepernoten. Gelukkig waren zij echter niet Sint en rommelpiet, maar Sint en nette piet. 

Deze week mogen ook de niet-Nederlandse kinderen pepernoten proeven. Ze gaan in de middagen met hun milepost pepernoten bakken met de Nederlandse moeders, dat wordt vast heel gezellig! Van te voren vertellen de moeders wat over Sinterklaas, piet en pepernoten. Het recept is vertaald in het Engels en afhankelijk van de leeftijd wegen, mengen en kneden de leerlingen zelf het deeg voor ze de nootjes gaan rollen. 


In de klas weten we intussen hoe het Pietje Pip dit jaar vergaan is op zijn tocht naar Sakhalin. De expatpieten hebben een wedstrijd uitgeschreven om de mooiste souvenir te vinden voor de Sint. De Sint heeft in zijn werkkamer enkel kadootjes uit Nederland en dat is toch wel jammer. De piet die het mooiste souvenirtje meebrengt wint de prijs en dus heeft Pietje Pip onze hulp nodig...

In een briefje heeft Pietje Pip ons laten weten dat hij zaterdag ook naar school probeert te komen. We kunnen dan de matroesjka meegeven die we gemaakt hebben voor Sinterklaas. De kinderen zullen zaterdag dan ook aan de slag gaan met souvenirs, ze zullen deze 's middags aan de Sint laten zien, als deze door de sneeuw de school weet te bereiken.