Week 49: Sint was here!

posted 6 Dec 2017, 21:33 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 6 Dec 2017, 21:37 ]Vervolgens lieten de kinderen hun kookkunsten zien in de keuken. Er werden allerlei lekkernijen voorbereid om te serveren in ons pop-up café. En er was zelfs in een gezonde snack voorzien. Alles in Sinterklaasstijl!

En ook Mr. Freeman kwam op de valreep nog binnen rennen. Hij heeft er zijn zinnen op gezet een echte Piet op Afstand te worden. Daarbij heeft hij de afgelopen week ook toegeven dat het zijn schuld is dat de cadeautjes van de kinderen kwijt zijn geraakt. Vandaar dat hij vandaag zijn beste beentje voor kwam zetten om de Sint te helpen.


Mr. Freeman kreeg de felbegeerde pietenbaret en werd daarmee een echte hulppiet. Ook kreeg hij een certificaat voor doorzettingsvermogen, aangezien hij ondanks alles bleef volharden in zijn streven om een echte piet te worden. 

Deze week hadden we hoog bezoek op school. Op zaterdag was het zover, Sinterklaas kwam op bezoek met zijn pieten!
Om 10 uur kwamen de kinderen al op school om samen voorbereidingen te treffen voor het feest. Ze behaalden ze hun Pietendiploma, door te oefenen in de gymzaal met het wegbrengen van pakjes.


Toen het eten was voorbereid, kwamen de ouders binnen en serveerden de kinderen hen heerlijke worteltjestaart van Patricia en appel-kruimeltaart van Juliette. En natuurlijk werd ook al het zoets geproefd. Vooral de marshmellow-sneeuwmannetjes op de chocolademelk waren erg leuk!


We waren nog maar nauwelijks klaar met eten toen we de pieten zagen binnen komen. Dit jaar was Selfiepiet Vlogpiet geworden. Hij filmde alles wat er gebeurde voor al zijn volgers! Dan was er nog een piet bij die aan het oefenen was en vanaf de kant volgde Bianca of alles wel netjes volgens de omschreven regels in de grote rode map ging van de cursus Piet op Afstand. De chaos was er zeker niet minder om!

 
En de Sint bracht cadeautjes voor ons mee. Onze eigen letter van chocolade en een levensvoorraad pepernoot. Gelukkig hadden de pieten op afstand voor Sinterklaas ook het probleem van de verdwenen cadeautjes opgelost. Ze zijn naar een lokale speelgoedwinkel gegaan om pakjes te kopen en zijn er in geslaagd om voor elk kind iets leuks te vinden.
Het was een mooie dag voor alle aanwezigen en we bedanken langs deze weg dan ook alle ouders en andere Nederlanders die geholpen hebben met de kinderactiviteiten, het klaarzetten, het opruimen en al het andere wat er gedaan moest worden. We hebben er samen een prachtfeest van gemaakt!