Week 48: Meer Sinterklaas...

posted 23 Nov 2015, 23:34 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 23 Nov 2015, 23:43 ]
Sinterklaas, Staal en Leessleutel, het loopt allemaal wat door elkaar deze week. Tijdens de cultuurles hebben we het op maandag nog over de vroege Middeleeuwen en 'de vader van Europa' Karel de Grote. In het huiswerk maakten de kinderen deze week een presentatie over een Nederlands kasteel, of het leven in de kastelentijd, de middeleeuwen. De kinderen presenteerden hun poster over kastelen en zo leerden we allerlei interessante dingen over Floris V, het Muiderslot, Loevenstein en Hugo de Groot en wat een 'waterburcht' zoals kasteel Doorwerth eigenlijk is. 
Deze week hebben ze echter wel een heel bijzondere huiswerkopdracht: maak je surprise. Alle kinderen van P4 t/m MY2 hebben een briefje gekregen met daarop de naam van een kind uit de groep. In hun huiswerkopdracht staat hoe je precies een surprise maakt. Op maandag 30 november gaan we tijdens de cultuurles in de middag zien hoe het geworden is. Wil je de tips nalezen, de opdracht is hieronder bij gevoegd.

 
In groep 1 t/m 3 hebben we het nu vooral nog over Sinterklaas. De kinderen werken in hun Sinterklaasboekje en luisteren naar verhalen over de Sint en zijn pieten. Voor kinderen van groep 2 en 3 is het natuurlijk heel wat leuker om een begrijpend lezen les te maken over zwarte piet, aan motivatie is op dit moment dan ook geen gebrek! Groep 1 heeft de afgelopen week glitter-pietjes geknutseld en een woordenschatplaat gemaakt...
De Nederlandse les zal natuurlijk deze en volgende week nog steeds in het teken van Sinterklaas staan, afgesloten met de cultuurdag op 5 december waar de leerlingen al naar uit kijken. 
Deze week herhalen we het verhaal over Pietje Pip van vorig jaar, met extra aandacht voor winterveiligheid, hetgeen met de sneeuw weer actueel is. Volgende week horen we dan weer een helemaal nieuw verhaal van Pietje Pip in Rusland...
ĉ
ntc@sakhalinschool.net,
23 Nov 2015, 23:34