Week 47: Sinterklaas van Staal

posted 21 Nov 2016, 21:54 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 22 Nov 2016, 12:52 ]
Deze week zijn we tijdens de cultuurlessen begonnen met het Sinterklaas thema. Tijdens de les hebben we een couplet geschreven op de melodie van de Zuiderzee ballade. Ons couplet ging over de hardwerkende pieten op de stoomboot. In de komende tijd gaan we dit lied oefenen, zodat we het op 3 december kunnen zingen voor de Sint en zijn pieten. 

Het huiswerk voor de oudere kinderen is deze week een mix van Sinterklaas en Staal. Ze herhalen hun eindopdrachten, maar dan met een Sinterklaas opdracht. Op deze manier oefenen ze hun vaardigheden en gebruiken ze de kennis die ze op hebben gedaan in hun Staalthema.

- Groep 4 ontwerpt t-shirts voor speciale pieten, met een zin en een plaatje.
- Groep 5 ontwerpt Sinterklaasgeld en let daarbij op echtheidskenmerken.
- Groep 6 schrijft een refrein voor ons Sinterklaaslied over de stoomboot.
- Groep 8 ontwerpt de perfecte toeristische reis naar Nederland voor Sinterklaas, ze denken daarbij aan toeristische trekpleisters en activiteiten een specifieke leeftijdsgroep.

In groep 2/3 zijn we tijdens de cultuurlessen ook al gestart met het sinterklaasthema. Volgende week zullen we in alle klassen gaan kijken of we Pietje Pip kunnen helpen het winnende recept mee terug te nemen uit Rusland naar Spanje. En op zaterdag hopen we alle ouders te verwelkomen in ons pop-up restaurant!


Wil je filmpjes kijken van sinterklaas: https://padlet.com/SakhalinNTC/ts7wefjdt9vh