Week 46: Zie ginds komt de stoomboot...

posted 14 Nov 2016, 23:01 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 21 Nov 2016, 21:53 ]
Dit weekend zijn de Sint en zijn pieten aangekomen in Nederland. De meeste kinderen hebben het gezien op BVN en voor het geval je het gemist hebt, je kunt het terugkijken op de pagina van het Sinterklaasjournaal: http://sinterklaasjournaal.ntr.nl/#/kijken

In de klas proberen we deze week nog zoveel mogelijk tijd aan ons reguliere schoolwerk te besteden. Het huiswerk voor groep 4 t/m 8 gaat dan ook over ons cultuuronderwerp 'kastelen'. Als starter voor het huiswerk kun je de aflevering over ridders bekijken van 'vroeger was het anders'. Daarin wordt het leven van een opgroeiende graaf gevolgd, in de tijd van de ridders en kastelen. In de klas hebben we het hier ook over gehad. Ook hebben we gekeken naar de ontwikkeling van burchten, via donjons, tot kastelen. 

In groep 2 en 3 beginnen we deze week al zoetjes aan met Sinterklaas in onze cultuurles. In taallessen gaan we verder met het materiaal van Lijn 3. Het huiswerk gaat ook al over Sinterklaas. Er is een werkboekje voor 4 weken mee gegeven. Wil je een sinterklaasfilmpje kijken om te beginnen, kies dan van de padlet:
https://padlet.com/SakhalinNTC/ts7wefjdt9vh Hierop vinden jullie filmpjes voor alle leeftijden. 


In week 47 en 48 zal het Sinterklaas thema centraal staan in de cultuurlessen en waar de tijd het toelaat ook in de taallessen. Er is ons ter ore gekomen dat de expatpieten dit jaar weer een wedstrijd georganiseerd hebben. Dit keer moeten de pieten terugkomen met het lekkerste recept. Pietje Pip moet dus een bijzonder goed Russisch recept vinden. Dat lijkt makkelijk, maar er moeten pepernoten in verwerkt worden, dus dat maakt 't en ander er niet gemakkelijker op. In onze lessen zal er aandacht zijn voor het opschrijven van een recept. Daarover horen jullie later meer. Houd verder je inbox in de gaten. Op vrijdag ontvangen jullie een email met daarin belangrijke informatie over het Sinterklaasfeest dit jaar.
Wil je alvast wat bijzonders zien rondom Sinterklaas, kijk dan eens op de website van een van de grootste Sinterklaasfans. Hij heeft allerlei Polygoon en oude filmbeelden rondom de aankomst van de Sint verzameld. En wat dacht je van deze oude ansichtkaart. In het verleden hielp een trouwe ezel de goed Sint om zijn Cadeautjes rond te brengen. De schimmel had hij toen nog niet.