Week 43 Kinderboekenweek Cultuurdag

posted 21 Oct 2016, 22:59 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 21 Oct 2016, 23:00 ]

Uiteindelijk ging het allemaal om de taartpunten. Fantasieverhalen, Sportverhalen, Geschiedenis verhalen, Reisverhalen, Dierenverhalen en Griezelverhalen. Elk genre had zijn eigen taartpunt. Om een taartpunt te verdienen moesten we puzzels maken, waarbij we informatie op moesten zoeken in boeken die bij het genre horen. Uiteindelijk kwam er uit elke puzzel een woord, zo konden we controleren of we het goed hadden gedaan.


En zo bleek maar weer dat we samen alles afweten van de genres die je in onze schoolbibliotheek kunt tegen komen...


Deze zaterdag hadden we onze kinderboekenweek cultuurdag. Met  oude foto's van grootouders en het verslag van een interview met opa en oma trapten we de ochtend af. Vervolgens gingen we aan de slag met het bibliotheekspel, dat over verschillende genres ging.
In vier groepen liepen we over het bord en beantwoordden vragen over kinderboekenfiguren om verder te mogen en punten te verzamelen. De antwoorden op de vragen, konden we op zoeken in de bibliotheekboeken, we liepen dus heel wat af!


Toen geen van de groepen op zichzelf 6 taartpunten bleek te kunnen, leerden we we een belangrijke les, samenwerking bleek de sleutel tot succes. Gelukkig hadden we al tijdens de dag laten zien dat we nooit te beroerd zijn om elkaar een handje te helpen door elkaar antwoorden toe te schuiven en vooruit te helpen. Aan het eind van het spel kwamen we bij elkaar en bleek dat we allemaal samen wel een hele taart bij elkaar hadden verzameld!


Na deze mooie laatste zaterdag van deze eerste helft van Term 1 kijken we naar de laatste week en vast vooruit naar de 2e helft van Term 1. Het nieuwe leerjournaal met de nieuwe woordenschat, spelling en leesdoelen is bij dit bericht gevoegd. 

De laatste naschoolse les op aankomende maandag. We ronden dan het Kinderboekweek thema af door een verhaaltje van Ot en Sien om te schrijven naar de huidige tijd. 

Op woensdag en vrijdag wordt er na schooltijd niet zelf gewerkt aan Staal en Grip op Lezen, de kinderen mogen zich voor bereiden op de vakantie. Aangezien het in week 44 vakantie is, krijgen de kinderen geen huiswerk mee. 
Wel zou ik het erg leuk vinden om in week 45 te horen waar iedereen geweest is. Schroom dus niet om foto's mee te geven van speciale dingen die de kinderen in de vakantie hebben gedaan. We voegen ze toe aan ons vakantiebord met naast onze 'waar was jij in de zomer' kaart van Nederland een 'waar was jij in de herfst' kaart van de wereld. Laat je kinderen eventueel een verslag schrijven of een woordveld maken over de vakantie, zodat ze dit na de vakantie kunnen presenteren.
Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
21 Oct 2016, 22:59