Week 43: Exitpoint in onze eigen taal!

posted 22 Oct 2017, 19:57 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 22 Oct 2017, 19:58 ]
Op woensdag hadden we een wel heel bijzonder exitpoint voor de IPC units over 'eten'. In de afgelopen tijd hebben alle IPC klassen geleerd hoe eten wordt verbouwd, wat er in bepaalde klimaten goed en minder goed groeit, wat en hoe er in bepaalde landen gegeten wordt en hoe je met eten kunt zorgen dat je gezond blijft.  Om de thema's rondom eten samen af te sluiten werd er een 'mother tongue' afternoon georganiseerd, oftewel een cultuurdag, maar dan voor de hele school.


Voor de Nederlandse kinderen was dit natuurlijk 'heel normaal', we hebben ten slotte net onze kinderboekenweekdag achter de rug. Er was door ouders en kinderen enthousiast gebakken en er werd dus flink genoten van chocolademelk, broodjes, bolussen, poffertjes en zelfs een boterham met hagelslag!


Er werd gesproken over keukengerei, woorden als appelboor, dunschiller en eiersnijder kwamen aan bod. Ook keken de kinderen naar gezond en minder gezond (maar wel lekker...) eten. Er werd afgeknipt en geplakt!
In de klas maken we deze week de Staal thema's af. Volgende week beginnen alle kinderen aan hun nieuwe thema van Staal en zal ik daar wat meer over schrijven. 
Ben je op zoek naar de links voor het cultuur huiswerk. Kijk dan hier:
Wil je weten hoe de scholen er vroeger uitzagen, kijk dan naar 'Vroeger was het anders -school'. Wil je meer leren over 'bijzondere scholen'? Kijk dan naar Klokhuis over een school voor blinde en slechtziende kinderen. Je kan ook kijken naar de Klokhuis aflevering over kinderarbeid, die bij je huiswerk hoort. 

En daar weten wij op de Nederlandse afdeling natuurlijk alles van. Het kostte wat voorbereiding, maar wat was het prachtig om te zien deze woensdag. In elk lokaal werd een andere taal gesproken. 


En hoe fijn het is om een 'middle years 2' student in je groep te hebben werd ook al gauw duidelijk. Patricia, onze vrijwilliger, stond er niet alleen voor . Ze werd uitstekend geholpen door de oudsten.


Uiteindelijk produceerde elk kind wel een mooie poster voor aan de muur van de gymzaal.


En dat is dan ook waar onze werkstukken nu nog steeds hangen. Wil je de posters graag zien, loop dan even binnen in de gymzaal!
Daar kun je ook de posters van de vele andere talen die binnen de school gesproken worden, bekijken. Het was een prachtige middag, waar veel geleerd en gelachen werd en dat in meer dan 10 verschillende talen!