Week 42: Cultuurdag Kinderboekenweek

posted 17 Oct 2017, 23:44 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 17 Oct 2017, 23:45 ]
Afgelopen zaterdag kwamen we op school om lekker samen te griezelen. Dat was namelijk het thema van de kinderboekenweek dit jaar.


Daarna werden we ingedeeld in duo's. Met onze partners probeerden we om zoveel mogelijk 'enge woorden' te verdienen voor onze eindopdracht, het schrijven van een griezelverhaal. Die enge woorden konden we verdienen door griezelopdrachten te voltooien...


Bij een opdracht moesten we luisteren naar het kinderen voor kinderen lied van de kinderboekenweek en de gaten in de tekst invullen. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk. Wil je het lied nog eens na luisteren, klik dan op deze link.


Tegen het einde hadden we woorden verdiend zoals 'vampiers', 'zombies', 'heksen', 'bloed', 'geraamtes', 'eng woud' en 'eng geluid'. Als we het woord niet verdiend had mochten we het ook niet gebruiken in onze eindopdracht!


Hoewel er dit keer niets te 'winnen' viel, was er wel wat te smullen. De juf had enge cakejes gebakken. Eng omdat de juf ze had gebakken (je moet dat maar op durven eten) en ook omdat ze in de vorm van spoken en enge pompoenen waren...


En in het huiswerk konden ze verder nog gebruik maken van de inspiratie die ze op gedaan hadden tijdens de cultuurdag, dus dat was mooi meegenomen.


Wil je beginnen met een filmpje? Kijk dan eens naar een van deze Klokhuis afleveringen over bekende Nederlandse kinderboekenschrijvers:

Veel plezier met schrijven!

Zoals gewoonlijk werd er eerst voorgelezen met de kamishibaikast over een 'klein bang mannetje' dat op zoek was naar een manier om minder bang te worden...


Er werd geknutseld, gealfabetiseerd, gelezen en geschreven.


Griezelmeester Eelco deelde de opdrachten uit en keek daarna of we het goed gedaan hadden...


We konden dus aan het schrijven en tekenen en deden ontzettend ons best om onze klasgenoten de stuipen op het lijf te jagen!


De griezelverhalen en de griezeltekeningen van de kinderen waren in ieder geval lekker eng!


Ook deze week zal het huiswerk in het teken staan van kinderboekenweek.