Week 41: GRUWELIJK ENG!

posted 11 Oct 2017, 16:44 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 11 Oct 2017, 16:45 ]
Deze week is het kinderboekenweek. Op zaterdag (14 oktober) komen we op school voor onze kinderboekenweek cultuurdag. Om 10 uur is iedereen welkom en we zijn om 1 uur klaar, zodat je naar huis kunt voor de lunch. Je krijgt een snack op school, dus die hoef je zelf niet mee te brengen. Je mag wél verkleed komen, misschien wil je je Halloween kostuum alvast uitproberen en als heks, spook of wolf naar school komen...
We gaan samen lekker griezelen, maar vooral natuurlijk spelen met taal. Het bibliotheekspel wordt dit jaar een griezelspel. Tijdens het spelen kun je met je groepje griezelfiguren verdienen om jullie griezelverhaal mee te maken. Maak de opdrachten en verdien bijvoorbeeld 'bloed', 'spook' of 'enge geluiden', deze dingen mag je dan aan het eind in je griezelverhaal verwerken. Verdien je geen 'bloed', dan mag er dus geen bloed in je griezelverhaal voorkomen... We hopen dat jullie elkaar en ons lekker kunnen laten griezelen!

Ook het huiswerk gaat deze week over de kinderboekenweek. Je moet zelf een griezelverhaal schrijven. Het is misschien slim om dat pas ná de cultuurdag te doen, want je raakt vast geïnspireerd door al het gegriezel op zaterdag. 
Wil je eerst de informatie bekijken over het maken van een goed verhaal, kijk dan bij een van deze klokhuis afleveringen: 
Kijk Klokhuis 'Een kinderboek maken' , of Klokhuis 'Floor Rieder' over een illustratrice van kinderboeken of Klokhuis 'Janneke Schotveld' over de schrijfster van het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar! Je mag ze natuurlijk ook allemaal kijken. 
Misschien krijg je wel inspiratie voor jouw eigen griezelverhaal of maak je een supermooie griezel illustratie bij jouw verhaal. Kijk maar eens naar de tekening hiernaast. Het meisje zit rustig een boek te lezen... maar wat ze niet ziet is...
Kan je niet zo goed beginnen met jouw eigen griezelverhaal? Bedenk en schrijf dan wat er met meisje op het plaatje gaat gebeuren. 

Het huiswerk van groep 2/3 bestaat uit het verder werken aan hun Lijn 3 werkboeken, al krijgen zij wel 'griezeligere' boeken mee om te lezen dit keer. Wil je graag verder praten over 'griezelige' of 'spannende' boeken, kijk dan deze oude aflevering van Huisje Boompje Beestje over een boek met geheimen. Dit is een aflevering voor de kinderboekenweek van 10 jaar geleden, maar past goed bij het thema 'spannende boeken'. 
Vind je het leuk om je kind ook aan een schrijfopdrachtje te werken. Kies dan een monster, een spook, een griezel of een heks uit een verhaal dat je kent (en waarvan je het boek thuis hebt of uit de bibliotheek hebt geleend) en maak een eigen avontuur. Je kind kan tekenen en jij kan schrijven, wij lezen het voor in de klas!