Week 40 Smakelijk eten...

posted 28 Sep 2015, 16:27 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 28 Sep 2015, 16:27 ]
Deze week vinden jullie in het huiswerk van de oudere kinderen ook een opdracht over 'Nederlands eten'. Hiermee sluiten we aan op het IPC thema in school. We willen ons display bord in de gang vol hangen met foto's en recepten van eten uit Nederland. Heb je leuke foto's van je kinderen met typisch Nederlands eten die we erbij mogen hangen? Stuur ze dan even door via de mail. 

De bedoeling van de opdracht van deze week is dat ieder kind een leuk en interessant recept schrijft van een typisch Nederlands gerecht. Elk kind heeft een opdrachtenblad gekregen waarop  een link staat naar een filmpje en een recept. 
Het leukst is natuurlijk om ook nog wat te leren over de geschiedenis of het verhaal achter het recept. Hoe lang al eten we erwtensoep in Nederland en waarom wordt er in Leiden in oktober de overwinning op de Spanjaarden nog altijd gevierd met hutspot? Kijk maar eens op: http://www.schooltv.nl/video/de-opstand-tegen-de-spanjaarden-wat-heeft-hutspot-met-willem-van-oranje-te-maken/#q=leiden%20ontzet Op het internet zijn allerlei leuke weetjes te vinden over typisch Nederlands eten. Kijk bijvoorbeeld maar eens op:  http://heimwee.info/2014/11/05/geschiedenis-van-de-hollandse-stamppot/