Week 40: Nieuwe Staal thema's

posted 2 Oct 2016, 23:31 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 2 Oct 2016, 23:31 ]
Deze week beginnen groep 4 t/m 8 aan nieuwe thema's van Staal. Deze thema's sluiten allemaal aan op het lopende IPC thema; leefgebieden en hoe dieren zich aanpassen aan hun omgeving.
Groep 4 gaat in komende 4 weken kleine diertjes ontdekken. Zij leren verkleinwoorden en verschillende beschrijvingen van 'groot of klein' gebruiken. Tenslotte maken ze een beschrijving van een piepklein dier.
Groep 5 gaat op ontdekking in de dierentuin. In dit hoofdstuk komen er allerlei interessante weetjes over dieren voorbij. Een zebra blijkt zwart te zijn onder zijn witte strepen, een giraffe heeft de langste tong en een leeuw kan wel 200 kilo wegen... We leren hoe we dieren kunnen aanprijzen en mensen naar de dierentuin kunnen lokken. Ook leren we hoe we een interessant informatiebord kunnen maken over een dier. 
Groep 6 gaat op expeditie in de jungle. Zij ontdekken welke dieren in de jungle leven en hoe je deze kunt beschrijven. Ook leren we hoe we een fotoverslag van een reis kunnen maken of hoe je een verhaal bij een foto kunt bedenken. 
Groep 8 ontdekt nieuwe werelden in de ruimte. Zij schrijven in hun eindopdracht een gebruiksaanwijzing voor een apparaat, waarbij ze universele symbolen gebruiken in hun uitleg, zodat het door iedereen begrepen kan worden.
Groep 2/3 is afgelopen week gestart met Lijn3, dit gaat nog allemaal op het whiteboard, maar deze week zullen de handleiding, boeken en werkboeken arriveren en kunnen we echt aan de slag. 
Om alvast te starten met het kinderboekenweek thema lazen we deze week in het in 1911 verschenen boek van Ot en Sien. Bijna 100 jaar later kan het de kinderen nog net zo boeien als toen!