Week 39; de Romeinen veroveren onze klas!

posted 20 Sep 2015, 22:55 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 20 Sep 2015, 22:55 ]
Deze week zijn we bij de cultuur eindelijk uit de prehistorie omhoog gekrabbeld. In het huiswerk en in de klas gaan we het hebben over de grenzen van het Romeinse rijk, die midden door Nederland liep, langs de rivier de Rijn.
In de les keken we een grappig filmpje over het leger. We ontdekten dat Romeinse soldaten wel 40 kilometer per dag liepen, dat ze niet mochten trouwen, maar dat de meesten toch stiekem hun vrouw mee namen naar het legerkamp. Verder moesten mensen die in het leger gingen sterk zijn en kunnen lezen en rekenen, al deden veel mannen die soldaat wilden worden gewoon 'alsof'. Alles wat we aan weetjes uit de filmpjes wisten te verzamelen verwerkten we in een informatieposter. Onze 'Jot Thoughts' combineerden we in een groep tot een informatieposter die we daarna aan elkaar presenteerden. 
Het reclamefilmpje was grappig en leerzaam. Het was een stukje uit de serie 'welkom bij de Romeinen', een leuke serie om thuis te kijken:  http://www.schooltv.nl/zoekresultaten/?q=welkom+bij+de+romeinen