Week 37: zie-denk-vraag... voor P2/3

posted 14 Sep 2016, 16:42 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 14 Sep 2016, 16:46 ]
Voor de mensen die gisteren op de ouderavond zijn geweest is het inmiddels een bekend begrip 'see-think-wonder', ook binnen NTC staat deze manier van het zichtbaar maken van 'denken' centraal de komende weken. 

In groep 2/3 hebben we deze week in de klas tijdens de IPC les naar een foto van de duinen in Nederland gekeken. De duinen vormen een bijzonder leefgebied. Wil je hier thuis over verder praten? Gebruik dan een van deze afleveringen van Huisje Boompje Beestje:

Naar aanleiding van de foto schreven we op wat we zagen, dachten en ons afvroegen. Op deze manier maken de kinderen duidelijk hoe ze denken en wat er in hun hoofd zit aan beelden. De kinderen zagen het schuim op de golven en bruin gras in de wind, ze bedachten dat je hier goed kan kamperen en vroegen zich af waarom er zoveel gras is in de duinen. Onze vragen zagen we grotendeels beantwoord in het filmpje over duinen van schooltv. Hieronder zie je het resultaat van ons werk.


In het huiswerk van groep 2/3 gaan we de komende week verder met het zien-denken en vragen. In het huiswerk vinden jullie 3 leefomgevingen uit Nederland, de zee, de sloot en het bos. Kies met je kind een van de omgevingen uit en volg de zie-denk-vraag routine. 
Zie: laat je kind op schrijven of vertellen wat hij/ zij ziet op de plaat
Denk: laat je kind verder nadenken over wat hij ziet en vertellen wat hij denkt dat er nog meer is, of wat hij denkt over de plaat
Vraag: laat je kind een of meerdere vragen bedenken bij de plaat, wat zou hij willen weten?
Ga op zoek naar het antwoord... Bij elke plaat kun je een huisje boompje beestje aflevering kijken, wie weet zit het antwoord daar wel in.