Week 35: Welkom terug op school

posted 30 Aug 2017, 23:10 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 30 Aug 2017, 23:11 ]

Nadat in Nederland de meeste leerlingen inmiddels alweer terug op school zijn, begonnen we hier vandaag ook weer met de lessen. Gespannen gezichten vandaag, benieuwd naar de nieuwe juffen of meesters en natuurlijk zit iedereen boordevol vakantieverhalen. Gelukkig is er in ons Nederlandse lokaal weinig veranderd, een feest der herkenning dus.

Aansluitend op de jaarlijkse 'wij gaan weer naar school' campagne van veilig verkeer Nederland wil ik jullie ook allemaal vragen om met de kinderen weer even door te nemen hoe er veilig naar school gegaan kan worden. Check de banden en de remmen van de fiets weer even als die twee maanden in de schuur heeft gestaan en neem even door waar op de straat de fietser zich ook al weer bevind. Op school zal er ook aandacht zijn voor het veilig van en naar school gaan, maar een extra waarschuwing kan geen kwaad.

Het is de visie van SIS om van de kinderen verantwoordelijke wereldburgers te maken, daarom zal er dit jaar extra aandacht worden besteed aan de duurzame ontwikkelingsdoelen zoals deze omschreven zijn door de VN. Ook in de Nederlandse les zullen deze regelmatig aan bod komen. Ik streef er naar om dit jaar in mijn blogs regelmatig een lees- of kijksuggestie te komen bij een of meer van deze doelen. Op die manier kunnen jullie er thuis nog eens op terug komen. 

Deze week krijgen jullie tevens de nieuwe schoolgids. Je kunt hem als pdf bestand downloaden op deze site, maar in de aankomende week zal hij ook met de kinderen mee naar huis worden gegeven. Het bestuur en de directie hebben besloten de jaarlijkse informatie avond te verschuiven van begin september naar begin term 2, oftewel januari. Dit heeft alles te maken met de op handen zijnde veranderingen voor de steeds kleiner wordende Nederlandse afdeling. We verwachten in januari antwoord te hebben op veel vragen en een goed beeld te kunnen schetsen van de toekomst van NTC Sakhalin. Natuurlijk is iedereen ten alle tijden welkom met vragen. Als er na het lezen van de schoolgids dus iets niet geheel duidelijk is, schroom dan niet te mailen of even binnen te komen lopen. 


Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
30 Aug 2017, 23:10