Week 2: Welkom terug

posted 8 Jan 2017, 21:35 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 10 Jan 2017, 17:37 ]
We zijn weer terug van de vakantie. Op school hebben de kinderen vandaag al mogen vertellen over hun vakantie. Een simpel kringgesprek is dat al lang niet meer, 't een en ander wordt ondersteund door Imovies! 

Verder zijn we direct begonnen met onze nieuwe Staal thema's die allemaal aansluiten bij het thema gezondheid en beweging, het IPC thema van de komende weken.
Groep 4 kijkt in het thema 'slapen' naar verschillende bedden en het belang van slapen om gezond te blijven. In hun eindopdracht bedenken ze tips om in slaap te kunnen vallen aan het eind van een lange dag.
Groep 5 kijkt in het thema 'ziekenhuis' naar waar je terecht komt als je misschien niet zo voorzichtig bent geweest bij het sporten. Ze leren informatie te geven en routes te beschrijven in het ziekenhuis en maken in hun eindopdracht een informatieboekje over het ziekenhuis.
Groep 6 kijkt in het thema 'sport' naar bijzondere sporten en  het gebruik van sporttaal in onze dagelijks (figuurlijk) taal gebruik. In hun eindopdracht doen ze mondeling verslag van een wedstrijd!
Groep 8 kijkt in het thema 'toekomst' naar de verschillende ideeën die er bestaan over de toekomst. In aansluiting op hun thema 'creativiteit' kijken ze naar manieren waarop mensen in de toekomst gebruik maken van technologie en wetenschap. Hoe ziet een dag in de toekomst eruit, wat blijft het zelfde en wat is er veranderd?

 
Tijdens de cultuurles maandag hebben we het grote geschiedenisspel gespeeld. Broers en zussen vormden teams en verzamelden tijdvakstippen. Om de stippen te verdienen moesten vragen over de tijdvakken beantwoord worden. Een spannende strijd!

Het cultuurhuiswerk van groep 4 t/m 8 gaat deze week over de Middeleeuwen en de ontwikkeling van steden. Hoe zag het leven van gewone mensen in die tijd eruit? Ga je aan de slag met het huiswerk en wil je filmpjes gebruiken, kijk dan op deze padlet, daar vind je een hele verzameling. 

Wil je filmpjes kijken over het IPC thema 'sport', kijk dan op deze padlet
http://www.samsam.net/tijdschriften/china-sport-in-beijing-stad-van-de-olympische-spelen-2008-7-8/

Wil je meer lezen over sport, bekijk dan de artikelen van Samsam eens. Samsam is een blad voor kinderen waarin je artikelen vindt over kinderen uit allerlei landen. Elke Samsam heeft een thema en vaak staat er een land in de schijnwerpers waar je normaliter niet veel over leest. Op de pagina van samsam kun je de tijdschriften van jaren terug nog vinden. Zo is er in 2015 een Samsam verschenen over de strijd tegen plastic en in 2012 een over aardolie. In mei 2008 verscheen een Samsam over de Olympische spelen in China.
Traditioneel organiseert het NTC bestuur een nieuwjaarsborrel. Deze vrijdag, 13 januari, hopen we dan ook alle ouders te zien in de Angelo's bar om 8 uur. We willen dan samen proosten op een mooi en leerzaam 2017. 

Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
8 Jan 2017, 21:35