Week 26: Litska en Bas, bedankt!

posted 28 Jun 2017, 22:02 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 28 Jun 2017, 22:03 ]
Afgelopen woensdagavond hebben we met het bestuur afscheid genomen van Bas en Litska. Beiden hebben jarenlang zeer trouw gediend in het NTC bestuur. Bas is sinds schooljaar 2011-2012 voorzitter en Litska is in schooljaar 2012-2013 gestart als secretaris en heeft vanaf schooljaar 2014-2015 het penningmeesterschap op zich genomen. 
Het bestuur van NTC maakt zich niet alleen verdienstelijk op school, maar komt van lieverlee ook vaak vooraan te staan bij het organiseren van Koningsdag en Sinterklaas. Daarbij heb ik in de afgelopen 3 jaar vaak een beroep op hen gedaan als er een cultuurdag was of iets anders op school moest gebeuren. NTC Sakhalin zou zeker niet zo succesvol zijn, zonder zijn enthousiaste bestuursleden. 
Litska en Bas hebben dus zeker een bijzonder cadeau verdiend na al hun vrijwilligerswerk, dus daar heb ik voor gezorgd. Zie hier de beide families vereeuwigd op een matroesjka set. Gelukkig hadden zowel Bas als Litska dit specifieke setje nog niet en werd het dus vrolijk in ontvangst genomen. Langs deze weg wil ik Bas en Litska nog eens ontzettend bedanken voor alle tijd, energie en enthousiasme die zij in onze NTC gestoken hebben in de afgelopen jaren. Ik hoop dat de sets in Nederland een plekje krijgen en jullie zullen herinneren aan een mooie tijd in Sakhalin.

En om al een beetje in vakantiestemming te komen, twee links naar websites met tips voor 'dagjes uit met kinderen in Nederland'! 
https://www.anwb.nl/vrije-tijd/dagje-uit/dagje-uit-met-kinderen

http://www.dagjeweg.nl/kinderen


Deze vrijdag krijgen jullie kinderen de rapporten mee naar huis en op dinsdag 4 juli zie ik jullie voor de gesprekken. In de aankomende week probeer ik nog de laatste Staal hoofdstukken af te ronden met de kinderen. Dat zal bij de ene groep wel lukken en bij de andere niet. 
Huiswerk krijgen de kinderen niet meer mee, maar als jullie het thuis over het Staal onderwerp willen hebben in het weekend is dat een goed idee. 

Groep 4 rondt het hoofdstuk 'onderweg' af, dat gaat over de weg van huis naar school. Wat zie je onderweg en wat betekenen al die verschillende verkeersborden. Niet alleen een leuk onderwerp, ook een belangrijk onderwerp als je terug keert naar Nederland en straks zelf op de fiets naar school mag! Deze aflevering van Huisje Boompje Beestje gaat over veilig fietsen in het verkeer en deze klokhuis aflevering gaat over verkeerslichten.

Groep 5 rondt het hoofdstuk 'eskimo's' af, waarin ze te maken krijgen met open en gesloten vragen. Het is een leuk en interessant onderwerp en ze leren van alles over Groenland, het leven van de inuït van vroeger en van nu. Hier kun je een klokhuis aflevering over sledehonden en het leven van de inuït vinden. 

Groep 6 leert in 'Plankenkoorts' alles over het theater en wat er komt kijken bij het maken van een toneelvoorstelling. Hier kun je een klokhuis aflevering over Decor en techniek in het theater vinden. 

Groep 8 is bezig met het hoofdstuk 'portret', daarin leren ze de juiste vragen te stellen in een interview en door te vragen, zodat je interessante informatie krijgt om een profiel of 'portret' van iemand te schetsen. Hier vinden jullie een interview met Mark Rutte. Wat willen kinderen weten van onze minister-president? Dit is een interview van voor de verkiezen van maart.