Week 25: Rapportgesprekken en huiswerk

posted 19 Jun 2017, 21:04 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 19 Jun 2017, 21:04 ]
Deze week zijn de ouder- en leerkracht A3C's voor het laatst, maar de Nederlandse naschoolse uren gaan gewoon nog door. Wij hebben op maandag 3 juli onze laatste naschoolse cultuur les. De zelfstandige werkuren gaan in de laatste schoolweek niet meer door.

Op 30 juni zullen de eindejaarsrapporten van de kinderen mee naar huis komen. We hebben rapportgesprekken ingepland op 4 en 5 juli. Met sommige van jullie heb ik al contact gehad over het rapport en het gesprek. De planning van de gesprekken krijgen jullie deze woensdag via de email.


In de afgelopen weken hebben we het in de klas tijdens de cultuurlessen over de Tweede Wereldoorlog, de daaropvolgende koude oorlog en de oprichting van de Europese Unie gehad. Die staat ook volgende maandag weer centraal. 
Voor de oudste leerlingen is er een aflevering van Histoclips over het ontstaan van de Europese Unie, voor het huiswerk hebben zij echter de aflevering van Berlijn en de koude oorlog van Histoclips nodig deze week.
Voor de overige leerlingen is er de Klokhuis aflevering over de Europese Unie. Willen ze meer weten over Europa? Op schooltv zijn de afleveringen van 'Europa in delen' te vinden. 

De kinderen van groep 2 en 3 werken inmiddels thuis aan het *** boek van Lijn 3. Hiermee oefenen ze hun spelling, technisch- en begrijpend lezen. 
Groep 2 werkt aan het thema 'de boom' in het huiswerk, wil je daar een filmpje bij, kijk dan de huisje boompje beestje aflevering over bomen.
Groep 3 werkt aan het thema 'hutten bouwen' in het huiswerk, wil je daar een filmpje bij, kijk dan de huisje boompje beestje aflevering over bouwen.