Week 25: De laatste weken en ondertussen in groep 1...

posted 14 Jun 2016, 16:14 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 14 Jun 2016, 17:05 ]
Ik hoop dat iedereen een paar fijne mid-term dagen heeft gehad. We kijken uit naar een leerzame tweede helft van term 3. Het nieuwe leerjournaal staat onder deze blog en ook op de NTC pagina. 
We gaan onze Staal thema's en grip op lezen thema's afronden in groep 4 t/m 8, groep 2/3 rondt de Leessleutel af en groep 1 kan intussen al korte woordjes lezen. In onze cultuur/IPC lessen zal het thema water centraal staan in de komende weken.

En dan nu groep 1 in de schijnwerpers. 
In groep 1 zijn we vaak bezig met de basis vaardigheden die we nodig hebben om taal te gebruiken en onder de knie te krijgen. 
We luisteren bijvoorbeeld naar verhalen, om die vervolgens na te vertellen. We raken vertrouwd met de leesrichting en leren de klanken en letters met de handgebaren. Ook met schrijven maken we al een start, het schrijven van onze eigen naam gaat al goed en we schrijven korte andere woordjes, met een korte klank in het midden. 
We kunnen de eerste- en laatste klank van een woord aangeven en lezen woordjes met een korte klank in het midden. We moeten nog oefenen met de lange klanken en de twee teken klanken. Als je in onze klas binnen komt wandelen zie je ons oefenen met letters, woordjes leggen, letters naschrijven, woordjes hakken en plakken of klankgebaren maken.

Wil je zien hoe wij dat doen? Kijk dan naar deze video:

raam.MOV

Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
14 Jun 2016, 16:14