Week 23: Groep 2 en 3 in de schijnwerpers

posted 29 May 2016, 18:22 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 29 May 2016, 18:23 ]

Afgelopen week schreef Josephine een prachtig verhaal over een pterodactylus zonder doorzettingsvermogen... De storycubes worden in onze klas dus goed gebruikt!


Het thema 'Kleding' loopt ten einde, dus op de valreep nog even bij de praatplaat een schrijfopdracht...
Dat was een gezellige boel op maandagochtend in het Nederlands lokaal. Er werd luidkeels gezongen en de moeders bleken ook nog een aantal verschillende verjaardagsliederen te kennen. Ik werd erg verwend met ballonnen, mooie tekeningen en wil jullie allemaal bedanken voor het leuke cadeau! Als de kinderen vandaag geen lunch aten thuis dan ligt dat zeker aan ons. Litska had heerlijke boterkoek gebakken en ik zelf echte Nederlandse appelflapjes... het ging er allemaal in als koek! 

De prijs voor het lekkerste huiswerk gaat deze maand trouwens naar Emma. Bij Emma thuis proberen haar creatieve ouders elke week opnieuw de spellingwoorden een beetje aantrekkelijk te maken en dat is vorige week echt goed gelukt met deze lettermacaroni, schrift in het kokend water en smullen maar...

Huiswerkhulpje voor groep 3:

Wil je met je kind het extra huiswerk voor groep 2/3 maken, kijk dan even hier? We gaan ons voor bereiden op het nieuwe thema door te kijken naar het zuiver maken van vervuild water. In het huiswerk zit een werkblad, in principe kan je dat blad gebruiken na het kijken van het 'Huisje Boompje Beestje' filmpje: http://www.schooltv.nl/video/huisje-boompje-beestje-water/#q=water Wil je echter meer weten of iets opzoeken dan kun je in het informatieboekje kijken van een waterzuiveringsbedrijf uit België dat deze werkbladen heeft gemaakt. Het hele werkboekje en het informatieboekje vinden jullie onder aan deze blog toegevoegd. 
Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
29 May 2016, 18:22
Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
29 May 2016, 18:22