Week 22: Mooie Koningsdag

posted 23 May 2016, 23:43 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 23 May 2016, 23:44 ]
Het afgelopen weekend was een prachtig weekend. Het bestelde mooie weer werd keurig op tijd geleverd en we konden dan ook volop genieten van al onze Oranje activiteiten.


Na het speuren versierden we onze fietsen. Dat was toch wel bijzonder, mét je fiets in school rondlopen. De fietstocht daarna was natuurlijk een bonus, al ging het heuvel af een stuk sneller dan heuvel op.


Eenmaal aangekomen bij de hub was het een groot feest. De vrijmarkt werd door de Nederlandse leerlingen druk bevolkt met verkoopwaar. Ook de spelletjes waren populair. Er zal zeker goed geslapen zijn die nacht!
Op school trapten we de dag af met een leerzame speurtocht, waarbij de kinderen op zoek gingen naar allerlei weetjes. Regelmatig lieten ze Karin en Bea die gekomen waren om te helpen versteld staan met hun kennis van ons koningshuis. De regalia, prinsjesdag en het werkpaleis Noordeinde, koopman-koning Willem I en de chagrijnige Willem III onze leerlingen weten het allemaal. 
Langs deze weg willen we vanuit de Nederlandse school alle mensen die dit prachtige feest georganiseerd hebben en geholpen hebben als vrijwilligers die dag enorm bedanken. De kinderen hebben erg genoten van alle festiviteiten en een echte Koningsdag meegemaakt. Het was maandag nog altijd het belangrijkste gespreksonderwerp in de klas!