Week 19: Lenteboekjes in de sneeuw

posted 7 May 2018, 15:30 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 7 May 2018, 15:34 ]

Pepernoten... in april... dat is toch wel de allerlekkerste verrassing op tafel!

Iene Miene Mutte...Ik zie, ik zie wat jij niet ziet... zoeken op de grote Koningsdag plaat!

Koningsdag rekenen...

Een woordzoeker...

Maak je eigen stamboom...

Zoek al deze dingen op de grote plaat


Kleur alle Ktjes geel...


Kaas dragen, probeer de bal op de stokken te houden...Koningsdag speurtocht, de antwoorden vormen de plek waar je wat belangrijks moet ophalen...
Raak de vlag...

Kroontjes gooien...


Dat was me wat deze vrijdag. Groep 2 begon aan het traditionele  'lenteboekje' en prompt kwam de sneeuw weer met flinke vlokken naar beneden vallen! 

Verder stond het afgelopen weekend in Nederland in het teken van de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. We hebben in de klas tijdens de cultuurles dan ook uitgebreid gesproken over de Tweede Wereldoorlog, de aanloop er naar toe en hoe het was tijdens de oorlog in Nederland. Het huiswerk gaat deze week dan ook vanzelfsprekend over dit onderwerp. Begin thuis met de 'extra lange' Klokhuisaflevering over Anne Frank, die je kunt vinden op website van canon van Nederland. Volgende week zullen we in de klas verder spreken over de oorlog, we kijken dan naar het verloop van de oorlog en vervolgens met name naar de gevolgen van de oorlog in Europa. Het huiswerk gaat vooral over het herdenken van de oorlog, het luisteren naar getuige-verhalen en Anne Frank. Dit past tevens goed bij de 'vrije dag' morgen vanwege de Russische viering van het einde van de oorlog. De kinderen krijgen dan ook vandaag hun huiswerk al mee naar huis, zodat er eventueel morgen tijd aan besteed kan worden. 

Verder in dit bericht de leukste foto's van onze Koningsdag-cultuurdag. Het was weer erg gezellig en ik wil jullie allemaal bedanken voor de lekkere dingen die jullie voor het ontbijt hadden mee genomen. Patricia en Lizelot ontzettend bedankt voor de hulp gedurende de verdere activiteiten van de Koningsdag! Op 1 juni hopen we op iedereen een beroep te mogen doen voor het leiden van Koningsdagspelletjes tijdens de International Childrens Day.

Niet alleen de Nederlandse kinderen willen vlaggetjes op hun gezicht!In sommige gevallen is het meer hagelslag met brood, maar alles mag natuurlijk tijdens zo'n Koningsdag ontbijt!

En zo hebben we een keer de kans een mooie groepsfoto te maken... in het oranje!


vlaggetjes versieren


Niet laten vallen!Een activiteit op zich, zet je ei weer in elkaar...


Lekker rond springen, ballen, ringen en eieren gooien, mooie afsluiting van een leuke Koningsdag ochtend!