Week 18: Kleding

posted 24 Apr 2016, 20:14 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 24 Apr 2016, 20:52 ]

De afgelopen week was de inspecteur op bezoek op onze school. Ze heeft uitgebreid de lessen kunnen observeren en niet alleen taal- maar ook cultuurlessen bekeken. Ze heeft verder gesproken met ouders, het bestuur en leerlingen. En...? We 'zijn geslaagd'. De inspecteur was tevreden over de manier waarop onze NTC afdeling draait. De volgende inspectie zal over 4 jaar zijn. Het officiële rapport zal ter zijner tijd op onze website te lezen zijn.

Met de inspectie achter de rug kunnen wij in ieder geval de oranje feestkleding tevoorschijn halen voor aankomende woensdag en alvast een beetje Koningsdag vieren. 
Verder gaan we ons voorbereiden op het Oranjefeest van 21 mei. Voorafgaand aan het feestgebeuren bij de Hub zal er op school een 'cultuurdag' georganiseerd worden, om de kinderen wat te leren over het koningshuis. Daarover horen jullie later meer.
Deze week is in de hele school het thema 'kleding' gestart met de pyjama-boekendag deze maandag. In de komende tijd gaan we ook in de Nederlandse lessen regelmatig over kleding praten. We kijken naar de ontwikkeling van kleding door de eeuwen heen en naar kleding in verschillende landen. Ook kijken we hoe kleding gemaakt wordt en welke materialen en technieken worden gebruikt. Wil je filmpjes kijken over kleding, ga dan naar deze padlet: http://padlet.com/SakhalinNTC/5hcf90nc6uhx

Afgelopen week verscheen in Nederland het bericht dat duikers in een oud scheepswrak bij Texel een wel heel bijzondere jurk hebben gevonden. In een kist vond men een zijden jurk uit de Gouden Eeuw, misschien zelfs wel van een koninklijke dame. Het familiewapen op overige spullen in het wrak was namelijk dat van de koninklijke familie Stuart die in de Gouden Eeuw in Schotland en Engeland regeerde. 
Wil je er met je kind meer over lezen? Aan dit bericht zit de nieuwsbegrip-tekst gehecht op 4 niveau's, A is het gemakkelijkste en D is de moeilijkste versie (voor MY). Groep 3 zal deze week dit onderwerp in de klas behandelen met de AA tekst.
 


Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
24 Apr 2016, 20:51
Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
24 Apr 2016, 20:52
Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
24 Apr 2016, 20:52
Ċ
ntc@sakhalinschool.net,
24 Apr 2016, 20:52