Week 18: Chris White in de stad

posted 4 May 2017, 22:37 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 4 May 2017, 22:44 ]
Op maandag 1 mei waren we vrij van school, maar toch zagen we elkaar aan het eind van de middag op de 'schrijversborrel'. Veel dank aan Litska en Simon voor het organiseren, de glühwein paste bijzonder goed bij het haast winterse weer! De Nederlandse kinderen kwamen op dinsdag al met gesigneerde boeken naar school. Zij hadden 'de schrijver' helemaal voor zichzelf alleen gehad, erg gezellig, want Chris bleek bereid te zijn heel veel vragen te beantwoorden en te frisbeeën! 

Op dinsdagochtend begonnen we de dag met een 'boekparade'. Nadat alle kinderen hun kostuum en boek hadden laten zien (en Mr. L, juf Miriam en juf Nienke hun kostuums uit de gedichten van Chris White) begon Chris met zijn 'assembly'. 


Na de assembly leerden de kinderen op dinsdag en woensdag in enkele workshops een bijzonder (of bizar) dier te tekenen en daar vervolgens een gedicht bij te schrijven. Chris wist met zijn energie ook alle kinderen aan te steken en enthousiaste berichten bereikten de school over schrijvende en tekenende kinderen. In 'artclass' herhaalde ik de tekenopdracht en de wonderlijkste dieren zagen het levenslicht. Op woensdagmiddag schreven de kinderen van groep 2 en 3 zelfs een gedichtje in het Nederlands. 


De 'flipchart' van Chris werd omgedraaid en de kinderen konden dus niet zien wat hij tekende. Hij vertelde hen wat hij tekende door het dier te omschrijven waarvan hij de nek, neus, oren en mond gebruikte. Zij tekenden dit vervolgens op hun eigen blad. 


Nu Chris weer naar huis is gevlogen gaan wij ons 'serieuzer' richten op onze assembly. Op donderdagmiddag hebben we met alle Nederlandse kinderen geoefend. Dit keer mocht het nog met papier, maar ik wil jullie allemaal vragen in het weekend de tijd te nemen met de kinderen hun 'regels' te oefenen. We kunnen dan volgende week echt oefenen, wat een beetje lastig is als iedereen nog van het papier moet oplezen wat hij te zeggen heeft. 

Wil je dit weekend ook aandacht besteden aan de dodenherdenking van 4 mei en de bevrijdingsdag van 5 mei, in deze filmpjes wordt kort uitgelegd wat er op 4 mei herdacht wordt en wat we op 5 mei vieren. Wij zullen in de klas tijdens de maandag-cultuurles op een later moment aandacht besteden aan de tweede wereldoorlog, omdat de maandagen rondom 4/5 mei vervallen en we nu bezig zijn met de Koningsdag assembly. Echter ivm victoryday is het onderwerp nu wel degelijk actueel. 

Ik wens jullie allemaal een fijn lang weekend!

Een uur lang wist hij de aandacht van alle kinderen vast te houden met tekeningen, gedichten en grappen. Christian mocht als superheld 'chairman' op de stoel komen zitten en veranderde Chris, de bankrover, in een stoel. Hij loste zo de bankroof op, want stoelen kunnen geen bank beroven.


De resultaten verzamelden we in een 'galerie' op de muren van de gymzaal. Alle kinderen kwamen ervan genieten en lieten hun werk trots aan Chris zien. We sloten het project af met een 'mega match mine'...


Het resultaat was goed, veel kinderen waren er in geslaagd het dier ongeveer te tekenen zoals Chris het omschreef. Een mooie afsluiting van een paar prachtige dagen!