Week 14: Nieuwe thema's en fijne vakantie

posted 28 Mar 2016, 17:51 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 28 Mar 2016, 17:52 ]
Zo net voor de vakantie zijn we op de valreep nog begonnen met nieuwe Staal thema's in groep 4 en 5, groep 7 begint na de vakantie pas met hun nieuwe thema. Groep 4 en 5 sluiten dit keer wel heel goed op elkaar aan. 

Groep 4 gaat alles leren over 'slapen'. Wist je bijvoorbeeld dat het hemelbed met zijn dakje de slaper beschermde tegen naar beneden vallende stukjes hout en beestjes uit het plafond? En wist je dat je kunt slapen in een kast, oftewel een bedstee? De kinderen gaan in het komende tijd nadenken over wat je moet doen als je niet kunt slapen en ontwerpen een 'slaapboekje'. 

Groep 5 leert in de komende weken alles wat er te leren valt over 'nacht'. Terwijl iedereen op een oor ligt in groep 4, gaan zij juist op zoek naar de geheimen van de nacht. Wat doen dieren 's nachts? Welke gedachten komen bij je op in de nachtelijke stilte en rust en welke prachtige geluiden hoor je als het verkeer stil is in het donker...? 

De overige groepen maken de lopende thema's voor de vakantie af en starten na de vakantie met nieuwe hoofdstukken en thema's. 

Na de vakantie heeft groep 4 t/m 7 voor een keer cultuur niet op maandagmiddag, maar op vrijdagmiddag. Dit doen we zodat de inspecteur kan zien hoe onze cultuurlessen verlopen. 

We zien elkaar deze week nog voor de rapportgesprekken en daarna veel plezier in de vakantie en tot ziens in de week van 18 april.