Wat een verrassing!

posted 4 Dec 2016, 17:13 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 4 Dec 2016, 17:18 ]
De echte verrassing was zaterdag natuurlijk dat de cursus 'piet op afstand' niet alleen door Nederlanders in het buitenland gevolgd wordt, maar ook andere enthousiastelingen een poging willen wagen. Een diploma zat er nog niet in, maar we zagen flinke vooruitgang en verwachten dat we volgend jaar de eersten zijn die een 'niet Nederlandse' piet op afstand kunnen presenteren!

Het tellen van pepernoten 1,2,3,4,30 was niet enige wat problematisch was, het uitdelen van chocoladeletters bleek pas echt een uitdaging... Een familie ging bijna met de hele voorraad aan de haal.


Echter, na het herlezen van de instructies en met een goede begeleiding van alle andere pieten kwam het uiteindelijk toch nog goed. De chocoladeletters werden met de voorgeschreven brede glimlach uitgedeeld!


Terug komend van het sinterklaasfeest op school vonden veel kinderen thuis ook een hoop cadeautjes. Er zijn berichten binnen gekomen van zakken naast de prullenbak en in de badkuip. Het lijkt er op dat de pieten het druk hebben gehad en de cadeautjes her en der hebben achter gelaten in hun haast om weg te komen. 

Op school is het vandaag nog steeds niet gemakkelijk om ons te concentreren. Ook al zijn de cadeautjes inmiddels overal wel uitgepakt. Onder de tafel staan de surprises afleidend om aandacht te schreeuwen... Als dat allemaal achter de rug is vanmiddag, kunnen we weer over tot de orde van de dag...

Houd de email in de gaten, ik stuur jullie vanmiddag na de surprisemiddag het rapportgesprekkenrooster toe voor volgende week.