Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas Sinterklaas

posted 27 Nov 2016, 15:31 by ntc@sakhalinschool.net   [ updated 27 Nov 2016, 15:32 ]
We hebben het nog een week kunnen volhouden 'gewoon les', al was het moeilijk voor de kinderen, want piet was al gezien in zima. Deze week echter zal geheel in het teken staan van Sinterklaas. 
In de klas hebben we een werkboekje met Staal spelling voor Sinterklaas, Grip op Lezen over Sinterklaas en allerlei ander schoolwerk. We gaan uitgebreid versjes en sinterklaasverhaaltje lezen en met de storycubes zelf sinterklaasverhalen en -gedichten schrijven. Ook gaan we kijken naar praatplaten en daarbij vertellen. Genoeg te doen dus...
Aan het eind van de week, op zaterdag, mogen de Sinterklaasboekjes mee naar huis, zodat ze ze in het weekend thuis lekker kunnen afmaken. 


Aankomende donderdag en volgende week op dinsdag en woensdag gaan we met alle kinderen van school pepernoten bakken. In hun klassen komen de kinderen naar de keuken en gaan daar aan de slag. 
Op donderdagmiddag 1 december komen groep 1, 6 en 7
Op dinsdagmiddag 6 december komen groep 3 en 4
Op woensdagmiddag 7 december komen groep 2 en 5
Alvast bedankt aan alle moeders die mee komen helpen. De kinderen vinden het elk jaar weer fantastisch! 

Aankomende maandagmiddag hebben we surprise middag met groep 4/5/6 en MY, tijdens de naschoolse maandag les. Deze week vervalt de cultuur les op maandag. De kinderen zullen de komende twee weken geen huiswerk krijgen in het weekend vanwege het sinterklaasfeest en de surprise middag. 

Altijd leuk om eens lekker door te kijken, het grote praatplatenboek over Sinterklaas van Charlotte Dematons. Je kunt er het huis van Sint in Spanje bekijken, de stoomboot op zee en het rondbrengen van snoep en cadeautjes in Nederland. Heb je dit prachtige boek niet thuis? Kom het dan op school lenen.

Hier zien jullie een paar resultaten van ons Staal huiswerk over Sinterklaas. De pieten kregen hun eigen t-shirts van P4 en P5 ontwierp deze 'pepernoten', ofwel het geld van Sinterklaas, met echtheidskenmerken:


ĉ
ntc@sakhalinschool.net,
27 Nov 2016, 15:31